Sunday, May 24, 2009

mood maiden penuh gelisah

hari2 di minggu ni penuh ngan keresahan. Dan akan berterusan ntah berapa hari lagi. Harap2 tak lama.

aku betul2 ngah mood Maiden. Tunggu Flight 666 huhu. MM ( Krenmaut.blogspot ) dah dapat. Maybe The first Malaysian ( aku baca ni aku ketawa sey ) , maybe first Aseanian ( betul ke or Aseanic hehe ) and the first Malay in the world kot to get the dvd special edition version in his hands? haha.

Aku tak pernah rasa excited macam gini pasal aku cam ada sense of intense belonging gitu untuk ni release.
The most special feeling ever untuk the most special release for me personally.
So harap korang paham kalo post kali ni pun Maiden jugak.
Actually post bergambar. Pelan2 masih susun koleksi aku dan ambik gambo setiap item in detail untuk buat reference dan saja tunjuk sapa belum pernah nampak. Multiply is the best place.

ooo sebelum lupa... I miss one tiny item regarding one of the Aces High artworks and design on the previous post.

( CLICK ALL PHOTOS TO ENLARGE )

' I SHOT THE FOCKE '



Nampak tak? Brilliant kan? Apsal Maiden dah takde design2 cam gini sekarang kan? this was back in 1984. The answer, bring back Derek Riggs and give him the full cooperation.



Moving On.. Rock In Rio.
ok ni bukan review RIR, tapi nak tunjuk how the TRIPLE VINYL PICTURE DISK looks like.
Aku dapat ni dari sama mamat omputeh yang letgo Aces High kat atas kat aku. Maiden fan jugak. Tu pasal aku boleh dapat. Kalo nak masuk ebay atau mana2 online selling website, kirim $alam aku takkan dapat ni benda kejadah.



lawa kan?
terbalik kan



Isnt it the sweetest thing?



Aku rasa menjadi impian ramai peminat Maiden nak nengok Maiden live kat South America, Amerika Selatan. Brazil ke Argentina ke, Chile, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, etc.
Pasal cam satu tulisan peminat Maiden cakap ' The fans are just happy that Maiden are in their country '. Dorang tak take Maiden for granted. Dan memang menakjubkan reaksi berpuluh2 ribu orang. Ni semua Flight 666 ada tunjuk kot.
Tapi aku.... kena kuatkan imaginasi je la. Pasal imaginasi je la yang aku ada haha. (Pathetic self moment sob.)



ah ni atas ni ialah ngan versi cd. RIR tu ada casing lagi satu cam 3d kat kertas sampul dia gitu. Holographic? ntah aku main hentam je word bombastic ni hehe.

oo sebelah tu ialah Brave New World.
( dapat dari encik cina Bishan tu, dan lagi sekali, sapa korang yang ambik Jepun nye Killers LP dari dia ah?? please identify yourself, thank you hehe )

Tadi baru dengar balik.... Lyrically a very romantic album pada aku.
Nomad.. dia punye instrumental part is so Maiden dan Bruce nye emotional chorus kat Thin Line Between Love and Hate.
oppss ni bukan review

ok ni sebagian gambo dia..


The happiest times bila Bruce & Adrian rejoin.. tapi aku tak rasa sapa2 sangka Maiden boleh jadi ni macam fantastic ngan sambutan hebat satu dunia cam skarang ni. Aku tak rasa even the most hardcore of the hardcore boleh ingat Maiden akan jadi macam gini skarang dalam usia mereka dah lanjut dan most important No Radio Airplay dan no mainstream mass media publicity. Salute.




I am the eye in the sky...looking at you..
- alan parson project
huhu..errr tak rock ke?

errr cammana lirik Judas Priest Electric Eye? hehe.
Errr Rising Up, back on the street...huhu the eye of the tiger.
Ada sepasang mata sedang melihat ku...ewah!!





jembatan sudah roboh, sudah roboh...best eh kalo dapat gi negera England.


Big Blue Marble yang ni - teringat kat lagi satu blog aku suka.. Pasar Karat.




so nak nengok in detail page by page, boleh gi tempat aku pelan2 storage koleksi Maiden aku -
http://deafforever.multiply.com/photos/album/21/my_maiden-_Some_LPs_1990_till_2008_belum_habis_upload_pics_




ok ok , seblum aku kena hantar balik buku librari Metallica, meh aku snap lagi sikit pakai henpon pasal aku enjoy, dan aku rasa ramai korang pun enjoy nengok gambo2 dalam buku ni...tapi tak bleh tampal semua ah, dah melampau ah haha. Suka pegi beli ok. Wa promo je.

( macam biasa kat smua photos kat blog ni, click to enlarge )

Sapa tu hari post blog pasal DORIS METALLICA? brader yang pakai website wordpress tu lupa lak wa nama ko. Sorry wa tak scroll down ingat2 gitu je.
So ni Doris la ye?
Hall of Justice Painted Green Money Talking(grrrr..) ewah!! Err tapi Modern Talking tetap di hati Berteromber haha.







hah, ni bawah ni aku cakap tu hari, i mean aku taip tu hari.
Belakang One nye single. Aku paling suka Metallica gambo sequence ni ler ( gambo bawah yang belah kanan belah atas. Top rite hand corner senang cakap.






HO! HO! HO!

nanti ah sambung next week...panjang sangat ah...haha.. aku kalo merapu tak tahu stop. Tapi fun ler aktiviti sihat gini kan? hehe ( ayat sedapkan hati sendiri haha ).



Next post...aku akan tunjuk korang ku nye old fren. aku nye old seconhand damaged but loyal fren...

14 comments:

Abang Ben said...

sabar deaf... sabar...

tapi memang tak leh sabar hehehe...

mrbad said...

aduh geram aku nengok LP2 ni.. gua yg post 'doris' tu hiihihi.. gua pun tgh jinak2 collect ni.. baru je beli lp player 2nd hand kat enay hahaha.. yg paling best bila bunyi starting tu.. tsst.. tsst.. aduh kelas sungguh.. kat cd takde beb bunyi tu hahaha.. tp gua rasa xleh challenge lu punya collection ni.. ahaks check out lp2 manja gua ahaks! (http://www.otaistudio.blogspot.com/)

MindHeartBodySoul said...

banyaknya assorment ko.
boleh bukak arkib & muzium dah.

Kat umah, ko ada satu bilik pameran ker?

Portdy said...

wa paham prasaan bro dep.


hmm...simple word lah . i hope you'll get this Flight 666 dvd/cd ke atau apa je version yg ada...

...emm
dah order eh bro?

eddie dewanaga said...

deaf angel...

boleh pulak lu eh, lu tgh gabra tunggu Flight 666, lu bikin gua2 sekali menggelupur dengan a few shots majalah metalika tu...

lu punya collection, gila ah...
relax, lu mesti dapat punyalah F:666 tu, soalnya... bila?

sabar bro.

Takilala said...

best..best..mmg aku x pernah tgk pic lp ni. biasa layan cd/kaset je. Huhuhu. Dah order ke flight666???

rimanilzah said...

gambar roket tu mmg kreatif

Saudagar Mimpi ... said...

Ruang LP yg luas membolehkan karya kreatif dizahirkan pada kanvas dan dihayati. Tidak seperti sekarang, dengan lagu muat turun. Tiada lagi gambar dan grafik.
Tiada lagi aktiviti "cari benda tersembunyi..."

matakucing said...

ermm thanks for sharing ko nyer harta karun hehehe..ttg perasaan ko pasal dvd tu ermm aku mengerti ahaks.

berteromber said...

aku lagi berdebar2 ni tunggu dvd tu sampai Malaysia ker tak...hehe..

apa2 pun Modern Talking rocks!!! :D

zan said...

Deaf, lu pernah jemput Maiden datang umah lu tak?

Kasi jemput la skali. LP2 tu lebih bermakna dan bernilai lebih tinggi jikalau ditandatangani..hahaha

Apa ingat Maiden ni artis Malaysia ke senang nak jumpa? harhahrhar

ajie said...

pergh....berdarah hidung tgok koleksi lu deaf...hehe

JAIRO said...

sabar tu separuh daripada iman hehehehehe takkan lari gunung di kejar... hahahahaha

deaf_angel said...

huhu lawak ah korang