Wednesday, May 27, 2009

cerita pasal satu game bola julai ni

aku bukan penyokong Liverpool, tapi kawan aku ni hardcore ler kira. So dengar dia cerita.

So Liverpool turun Spore julai ni, manakala Man Utd turun Malaysia kan. Kira adil ler penyokong dua2 team cuma kena standby paspot je la ikut citizenship kita masing2.
So Liverpool nye tiket start jual beberapa hari lepas gitu..

kawan aku, 1st day tiket dijual, kul 11 pagi dah pegi, terkejut giler dia pasal ada Q beratur.
Game bulan 7, amacam hari pertama jual tiket bulan 5 dah sampai Q kan?
dia sampai nak beli EAST STAND nye tiket.

pasal untuk Liverpool game, East Stand stadium Kallang dorang nak buat the Kop. Dan tiap2 tiket holder kat East Stand akan dapat scarf LFC untuk replicate the Kop. Tak salah aku ada 22,000 tiket untuk replicate the East Stand jadi the Kop.

Turn kawan aku, dah SOLD OUT the East Stand. Giler ke hapa? Atau dorang onhold dulu tiket. Last2 kawan aku ambik North Stand.

Aku rasa dorang dah reservekan untuk fan clubs Spore, Msia, Indon gitu kot. Requirement LFC untuk Kallang nye game tak salah aku ialah untuk peminat2 hardcore dorang dapat tiket dulu. Baru belen kasi kat orang ramai dan companies.

Passionate betul ler haha.

10 comments:

berteromber said...

selagi pakai baju cap botol todi tu jgn harap la loserpool nak masuk Malaysia...hehehe...

aku pun dan planning rasanya nak turun Bkt Jalil Julai ni...harap2 x der apa2 melintang la..

ajie said...

hehe..mmg tak lepas..tp kilang carlsberg penaja diorg dok megah kat tepi federal hiway...

eddie dewanaga said...

bro... gua membesar dgn brader2 besar(member2 gua yg lebih tua) yg gila Liverpool, bila kakak gua kawen, dapat suami pun gila... gila Liverpool!!!

sorang big brader gua memang betul2 fans, ringtone dia 'You'll Never Walk Alone' dia punya kereta semua dgn sticker, seat cover...

tapi gua dgn brader2 bawah gua semua tak terpengaruh dgn diorang, entah macam mana kita orang boleh sayang Chelsea, dari zaman Frank Mohamad Sinclair dgn Steve Clarke lagi...

betul la orang bilang, sports fanatic ni dia punya 'hantu' lain macam...

Portdy said...

fanatik
fanatik fanatik nya duniaku wooohh


hahaha layan KRU gua hahhahaha!

zan said...

Fan Liverpool memang macam tu Deaf. Once Liverpool, always Liverpool...

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Though your dreams be tossed and blown

AIG tu pun syarikat haram gak. Perjudian lagi. Selamba lak diusung kesana kemari..huhuu

p/s: Fan Liverpool terlalu matured nak terbalikkan ejaan team lawan..hehe

Ashraf Fareeq said...

apesal la tak datang mesie.

Takilala said...

gua berkecuali..huhuhu

:: Cikgu Wiween :: said...

aku rasa mcm nak tgk lak game Man U kat Malaysia Ogos nih. Bulan jun tiket da start jual kata adam. Tp tade geng mau tengok pulak! huwaaaaaaaaaaa

Abang Ben said...

selamat aku... dah tak minat tengok bola hehehe

deaf_angel said...

kalo pak arab beli liverpool, tukar ler sponsor tu nanti..