Thursday, May 28, 2009

hari hijau - 21st century breakdown



past few days aku layan cd ni, Better half aku minat woo Green Day ni so release je dah sambar ler satu. ( nasib baik tak sampai jenis nak kumpul LP version huhuhu )
Aku tukang dengar huhu.
Nak layan Flight 666 kat youtube, tak boleh ah, blum ada hi-quality nye,
but Bombay untuk Aces High was superfreakingawesome, mungkin ni salah satu sebab Maiden dah main tiga kali untuk Indian fans for past two tours, dan belum untuk rumpun Melayu fans.
.

dan tu baru versi low quality youtube tu...dan tu bunyi GONG tu baru versi youtube tu huhu..tapi bila aku tengok tu India fans untuk Aces High, aku was kagum. ooo both dvds is going to be incredible when we get it.




aku prefer dorang punye slower songs kat cd ni..
viva la gloria, last night on earth, 21 guns..

18 songs split into 3 acts, macam ada concept gitu cd ni, tapi aku tak paham apa concept yang nak disampaikan.




the cover artwork is a bit naughty la ye... lepas lak eh..hehe

12 comments:

Portdy said...

wow wee junior juice,

sudah grab eh bro, caya lah! so fast and furious hahahaha...

ini konsep album kan? macam ada cerita sambung2 gitu eh ala alice cooper - The Last Temptation?

nice review daripada fan berat iron maiden...heheehe

matakucing said...

hohoho betterhalf ko suka yer..aku pon suka..anyway GD ni kira cam konsep gak..pasal hidup di LA, perang,pasal media, kritik purist punk heheh..cover tu gambar 2 watak dalam album ni..gloria & balak dia, christian..aku enjoy cd ni.. ko beli dpt tshirt tak??

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam ziarah...........

Takilala said...

dah lama aku tak layan GD ni since Dookie nye album. baru2 ni diorg jd artist of the month kat mtv ngan channel v, so sempat la tgk diorg punyer latest klip. ok gak la.

Saudagar Mimpi ... said...

Aha,...layan Green Day. Baru bbrp minggu lepas aku beli CD ni. Dapat T Shirt ler kaler ijau.

:: Cikgu Wiween :: said...

aisey..baru aku nak wat entry psl Greenday nye album baru nih engko da citer dulu lak bro. Tp xpe..aku tetap akan beli jugak. hakhakha. Idup Billie joe!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

ni cd ea??bila da cpture tu nmpak besar mcm piring hitam plk..

MindHeartBodySoul said...

Greenday ... mesti banyak sing-along singles dlm album nih...

Pastu mesti derang selitkan 1-2 epic song yg panjang2 lebih dari 7-8 minit....

Greenday yg mencetuskan suatu fenomena 1995 - 1996 dulu...

berteromber said...

Green Day ni aku ada album Dookie jer..siang tadi singgah angsana nampak kat speedy ada free t-shirt..kat kedai lain x der pulak...tak perasan pulak harga ada beza2 ke tak..

aku green day kurang skit...layan versi download je la...huhu..

eddie dewanaga said...

green day memang cool...

budak2 melayu ada bikin jugak style diorang kan..?
band nama 'bunkface' tu.

speedrider said...

greenday versi ada baju mahal sikit kalau compare dengan versi tak dapat baju.


nice album, nice songs, noce tracklist.

deaf_angel said...

For World Peace,
yep.
GREEN DAY RULES haha.


matakucing, ooo patutlah aku nengok ada Gloria tu kejap2 timbul.
Tshirt? nanti aku cek out.

ooo korang ramai rupanya minat Green Day ni eh...