Thursday, May 21, 2009

derek riggs punya aces high

(Click all photos to enlarge)



Aku minat benda2 gini, aku rasa ada dari korang pun sama jugak.
lagu Aces High, tak payah cerita lagi ler, semua orang pun tahu betapa gempak lagu ni dan sambil nak tunggu Flight666 keluar nanti ngan Aces High ada kat dalam ngan backing vocals 30,000++ orang India kat Mumbai. huhu.

Aces High nye 12 inch picture disc ialah antara item Maiden aku nak dari dulu, tak boleh jumpa kat mana2 kedai ler especially picture disc Maiden, kat ebay pulak tak berbaloi ler bayar mahal2 untuk benda ni, jadi aku tunggu dan tunggu dan akhirnye dapat dari satu Maiden fan. Wa cheapskate tapi nak kumpul jugak huhu. Pathetic siak.


( click this one to enlarge and see the beautiful sweet Aces High Eddie and checkout the bullets marks )

Kapalterbang Spitfire dan gelas tu sepatutnye bulletproof pasal tebal kaca tu 4 inci. Nasik tambah infos untuk blog ni aku ambik dari gambo buku Derek Riggs cerita pasal artwork single Aces High lain2 version. Aku snap ler content buku ni, senang sikit korang baca terus.


Jadi...cover dia tu kena senget kan la ye. Cam Derek Riggs cerita kat sini..



Bila senget patut cover dia dah jadi macam gini ler



ni lak cerita pasal artwork kat dalam single Aces High. Bukan Derek Riggs yang buat. Tapi aku suka dia punye 5 musuh ditembak tu untuk dapatkan Aces tu..



Ini dia punye artwork kat dalam..



Ini pulak ialah dia punye idea untuk picture disc 12 inch Aces High. Vertigo.. Pengsi abis belakang dia.



Ini dia 12 inch picture disc Aces High nye reverse side photo. Lawa dia punye German ME-109s ( aku agak je la pasal dalam lagu ni German nye air-force pakai ni plane ) kena tembak pusing2 tu.



Harap korang enjoyed the read and photos. Up The Irons.


These are the photos and reviews of the different versions of Aces High with Derek Riggs description of his ideas for them.

16 comments:

Portdy said...

best ah baca ini post,

terus rasa nak bukak Dvd Vision of the Beast layan balik VC dia jap lagi ...

JAIRO said...

ic deaf kau punya koleksi mmg terbaik la!!!!\m/

matakucing said...

tu spitfire tengah "corner" tu hahaha

eddie dewanaga said...

lagu ni sudah bikin gua merata carik info pasal The Battle of Britain beb...

ada sekali tu gua layan movie 'Flyboys' pun gua imagine lagu ni jadik background!!

walaupun kisah pasal French Air Force dlm WW1...

Aces High punya badi, boleh bikin lu rasa nak melompat siot bila dengar...

fly to live... live to fly!!

SkiD said...

Wah best koleksi ko ni. 2 minit ke tengah malam tak de ke? Gambar Eddie tgh duduk.. belakang ada cendawan Atom.

mrbad said...

lovely...

Takilala said...

best.. best... aku dpt bygkan mcmana artwork kapal terbang jatuh tu masa mula pusing atas turntable... mesti pusing2 mcm real jatuh..lawa seh..thanx for sharing. up the irons!!

MindHeartBodySoul said...

Boleh tahan juagk Eddie nih dalam single seat fighter aircraft...

Gambar last tuh macam pinggan makan...

Kenpa tak pernah tempek gambar Edwina?

dilaOHdila said...

wah caya Portdy komentor pertama (syabbas bettey) hehehhehe
tu lah pasal kalau aku gi umah portdy aku teringat kat dep. masuk umah dep aku teringat pulak kat PORTDy, sebabnya korangs punyai minat yang sama, syokkk aaaaaaa

berteromber said...

tak tau nak cakap apa la...memang speechless aku nengok koleksi2 Maiden ko ni...

Keep on posting pasal maiden...nak beli aku tak larat...dapat baca dgn nengok gambo pun jadi la...

ROKATUA said...

Gua kalo jahat, kan. Mau gua pecahkan umah lu. :)

l0veyd0veyd00 said...

mana ko dapat arrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

deaf_angel said...

ala korang, sikit2 je dari dulu perlahan2.

skid
nanti ah aku senang aku tampal part two minutes to midnight.
tu menarik pasal dia nak carik bendera2 nye gambo ngan kenapa Eddie warna hitam putih.

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

erm...dari dlu lg nk tnya soalan ni..iron maiden tu apa?

ajie said...

pergh..koleksi hangat ni..huhu

nak beli mmg tak mampu la...tgok dalam ni jerla...dgn penuh iri hati..hahah

deaf_angel said...

aliph

iron maiden tu ialah.. band heavy rock. tapi bukan sebarang band. The best, greatest and most beloved ever in the history of the universe hehe.