Monday, May 18, 2009

they are back

( click all photos to enlarge )


(Domino pizza nye kotak huhu)

pilem wayang terakhir yang aku betul2 minat dan nak ambik tahu ialah Star Wars Episod 3. Pasal aku membesar ngan Star Wars. Aku bukan movie-goer tapi aku nengok kat wayang sey bila keluar. Sedih siak bila code 66(6) kena activated. Semua Jedi kena titik hollow2 beb.

Bulan ni, Terminator part 4 nak keluar. Dan aku teruja lagik sekali.
- Terminator nye konsep tarik minat aku masa aku budak2. Time travel, killing machines. Dulu2 kecik2 kat tv ada ceta Voyager. Kalo la aku ada benda kejadah voyager tu kan best.
- T2 was one of the most ground breaking film ever. Budak2 skarang tengok mungkin takde benda, tapi 1991 tu jam, T2 was an experience of a life time nengok special effect dia dan action dia. Melopong mulut. Siap lagu GNR lagik.
- Terminator part 3 pulak macam $#&@ nye pilem. Aku tak paham langsung.Dah tak gerek pakai Terminator pompuan. Ntahapahapa. Tak stim langsung T3 ni. Cuma last part tu je aku rasa thrill.
Dah la aku kena adjust bukan Edward Furlong jadi John Connor. Aku konpius kejap.
- Dan aku rasa korang pun tahu, soundtrack Terminator sesuai dan memorable.

So adakah aku akan gi nengok kat wayang? tak tahu lagi tapi...
- aku was having fun nengok the film preview kat youtube. Lawa giler ah dia punye geng jahat. Pengsi2 sey design dorang. Ada terminator motor lagik. Dahsyat.
- aku was having fun appreaciating the Domino Pizza nye kotak. ( gambo atas ).
- aku was having fun baca Terminator Salvation nye preview kat sokkabar omputeh Msia smalam ( the star ).






- tapi yang christian bale maki2 crew masa shooting pilem tu memang tak sopan langsung. Macam orang hilang akal. Aku dengar kat youtube pun tak tahan.

Benda2 macam gini, sequel or remake pilem2 masa aku kecik2/zaman muda, bola, muzik, pegi zoo, etc yang buat aku perangai budak2 balik huhu.


p.s - boleh?? aku kena kutuk Indiana Jones tak best. Indiana Jones tak best??
oh my!! Indiana Jones tu lagenda masa kita kecik2 dulu!!

17 comments:

Takilala said...

Terminate your hunger huhuhu..
T1 + T2 mmg best, T3=kureng.
Sapa kata Indiana Jones x best tu?
IJ la best.
Err..pizza kat dlm kotak x nak review?

Portdy said...

Bro dep,

tahun lepas rindu kat Terminator punya pasal la wa beli Dvd Sarah Connor Chronicles huhuhuhu...

yup T3 sucks, U could be mine -GNR memang best giler...

teringat VC dia masa Terminator ni g konsert GNR tu kat screen dia scan amount decibles music GNR tinggi gila hahahah overloud...

ini T4 tak tau lagi...tapi ada christian bale...maybe boleh reboot ini franchise.

ajie said...

aku francais Terminator ni kureng skit nak layan...tp tgok trailer cam best jer...

Indiana Jones, hero wa gak time kecik dulu...giler berangan seh mahu jd cam dia...haha

MindHeartBodySoul said...

Indiana Jones memang selera aku lah cerita macam nih...

Terminator aku takut tengok masa aku kecik dulu... yg Linda Hamilton tuh kan?

Laa nih aku melayan Filem Thailand Queen Of Langkasuka (walaupun CGI melampau2)...

SkiD said...

Terminator 1 dulu aku tengok kat panggung Rex JB... ada lagi ke bangunan dia, depan Komtar tu...Lama dah tak round JB...

matakucing said...

pengsi oo domino pizza tu

Portdy said...

errr...domino pizza ni ada tak kat melaka ke , JB ke? nak sekotak gak ah...

berbaloi baloi design dia...

JAIRO said...

aku tak suka Terminator... aku suka Indiana Jones + Domino Pizza...

berteromber said...

T2 memang best...tu jam aku study kat Segamat...sanggup turun KL reramai semata2 nak nengok..maklum la kat Segamat lambat...siap beli dia punya t-shirt lagi..

T3 memang hampeh...tapi Indiana Jones rulesssss!!!

Aku tak suka Domino...aku suka Pizza Hut...dan Portdy...Domino ada kat JB..

muor76 said...

t1 t2.. best... aku suke... t3.. ermmm

kotak pizza tu leh simpan... 10 tahun lagi ade value dia..

bile aku tengok indiana jones .. aku tak tau name sebenor pelakon dia.. yg aku tau name dia hans solo

kaset saun trek t2 kalo tak silap aku ade jual kat kedai bundle din mayat..

eddie dewanaga said...

guys...

domino's banyak kat jb beb... delivery rider dia pun bagus2, memang terer carik jalan...
gua gila dia punya thin crust dia seh...
domino's ni kalau kat washington, jadik 'the official pizza of the white house' ..budak2 secret service punya favorite ni.

panggung rex jb dah lama berkubur, situ tempat yg paling 'gelap' gua penah masuk, gelap means secret society punya gathering. gua masuk wayang situ tak penahnya bertiket, semua main dongak angguk je, dah macam henry hill dalam goodfellas!

indiana jones gila lah...
gua sampai ni jam boleh 'humming' lagu tema dia... harrison ford memang truly hero!

T2 memang 'cara...'
gua suka betul robert patrick jadik 'liquid metal'....
u could be mine..!!!

Abang Ben said...

lawa kotak pizza tu. Aku ingatkan ko beli boxset Terminator DVD ke apa?

Tu nak simpan dalam lemari ke? hehehe...

Portdy said...

ade ek domino kat jb ?

tak tau seh..maklumlah selalu makan PIZZA ZAN kat pasar lambak pontian je hahahahaha!

Portdy said...

Dr henry "indiana" Jones Jr = Han solo = harrisons ford

Portdy said...

bro dep,

ni beli pizza berapa ringgit punya baru dapat kotak t4 ni ?

deaf_angel said...

sakit perut ah aku ketawa baca komen2 korang

portdy, order regular biasa dah dapat hehe

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm...sy dah buat rumusan dah pasal artikel hari ibu nie...jemput beri pandangan...ye...