Monday, May 4, 2009

troopers dan search

( Please click all photos to enlarge )


'cannon to right of them! cannon to left of them!'
"The Charge of the Light Brigade" is an 1854 narrative poem by Alfred, Lord Tennyson about the Charge of the Light Brigade at the Battle of Balaclava during the Crimean War.


Koleksi Trooper dah kumpul bertahun2..ada termiss masa snap ni gambo kot?. macam2 format ler - cut shaped, picture disc, 7 inch , 7 inch reissue etc etc.., autographed print Derek Riggs taruk nama aku, dan jugak paling aku treasure - personalised Trooper drawing khas untuk aku by Derek Riggs kat dalam buku dia.



Derek Riggs kasi tiga artwork prints tapi smua aku cuma taruk kat dalam plastik folder kedai buku Popular je. Nampak logo kat atas??



Mungkin ada korang ingat, dulu satu kedai jual cd kat Aldelphi ada display kat counter kedai dia rekod shaped-cut Trooper tu. Aku punye la cuba pujuk salesgirl tu 'sell to me la, plis la', mati2 dia cakap 'not for sale'. Siot je salesgirl kedai tu. Dah takde pung kedai tu. Buat aku susah2 nak carik tempat lain cut-shaped Trooper tu.




Akhir lagu ni... this specific Trooper mati. So its a bit sad ler, takde apa yang nak diglory kan.
Ni dia cut-shaped Trooper 7 inci. I love this. I really love this.





Aku harap satu hari nanti sapa2 korang belum dapat nengok Iron Maiden, dapat nengok Maiden live. Bawak semua love ones korang nengok sekali. Dont worrry, zaman skarang Maiden ni dah macam famili event untuk peminat2 dorang. The Greatest Show On Earth.
Kalo Iron Maiden bawak lagu ni nanti,
1) BACKDROP PENTAS AKAN TUKAR ARTWORK TROOPER CAM GAMBAR BAWAH NI
2) ADRIAN, STEVE, DAVE, JANICK SEMUA AKAN DIRI SEBARIS KAT DEPAN CAM GINI



3) BRUCE AKAN PAKAI BAJU RED COAT DAN STANDBY DUA BENDERA UNION JACK KAT KIRI KANAN STAGE DAN KIBARKAN BENDERA2 TU.



4) ITS A SPECTACLE!!




Moving on..

SEARCH!!! sabtu ni...kawan aku bersemangat, dia cakap dia nak gi Angsana carik tiket. Aku harap dia pegi ler haha.
Aku siap kirim satu tiket.
Padahal Sabtu dan Ahad aku kerja. So tak tahu bleh pegi ke tak.
Dan hari ahad pun aku masuk keja kul 7 pagi. Tapi aku rasa nak gi ler.

Last aku nengok Search kat Johor sama tempat kat Indoor Stadium JB dua tahun lepas kot?

Pergi dan balik dari konsert aku jalan kaki beb, jalan kaki pegi immigresen. Nasib balik ada jugak teman pasal jumpa kawan zaman full time NS aku pegi nengok jugak.
Mungkin ni pun sama kot haha.
Tapi siot ICQ baru ni tak bleh jalan kaki gi causeway. Aku fikiran dah..

12 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

whoaa bro. jeles aku nengok engko punya koleksi. uhuhuhu

Takilala said...

lawa. berdarah hidung gua tgk. up the irons!!

Gengmetal said...

peh lu mmg gilos aaa bro! hehehe ... wa punya koleksi keset ni tah mana2 tah ...akekeke ... keset cap apache dedulu mana le tahan kan ...akekeke

Abang Ben said...

Cun punya koleksi. Buku Rigg tu yang hardcover gila mahal sekarang kat eBay.

PORTDY said...

series sit!

geram seh tengok buku Rigg tu ditambah pulak masa baca ulasan buku Rigg kat entry lepas2...

siap ada personalized autograph lagi kan...kalau saya lah siap mintak ucapan selamat hari raya aidilfitri dari Mr Rigg lagi afdhal..

tengok entry ni telah menambahkan semangat kumpul sen nak carik buku & DVD - The Beatles - Anthology. ( ah berangan !)

berteromber said...

Tabik!!!

Deaf...kalau turun indoor stadium sabtu ni roger gua ahh...kot2 boleh kita minum2 sambil lu hadiahkan gua skit2 barang Maiden lu...hehehe..

eddie dewanaga said...

Search @ JB...

gua tgh sengsara beb!
the troopers ni punya sound boleh bikin mamat2 yg minat rap pun boleh jadi maiden punya fans... true story ni beb.

matakucing said...

cut-shaped Trooper 7 inci tu lawo ah..tp artwork trooper ni memang hot items ar..tshirt trooper tak de ke deaf? kasi grab ar..

ajie said...

first time ..aku reply kat blog ni...
satu sebab...lu citer pasal band faveret gua...walaupun gua baru jer minat iron maiden ...byk info gua dpt dr blog lu ni...cayalah bro...

weekend ni turun jb la...layan search plak...ptg ni wa baru nak cri tiket kat angsana...haha

zan said...

Deaf..

Kalau lu turun sabtu ni, carik wa kat booth DNS..

Kali ni wa tolong bebudak DNS jaga booth lak..Kasi tukar2 ngan S2W kan? hahaha

Sapa2 yang nak beli t-shirt Search or nak tengok koleksi2 LP, CD, baju n kasut Aliph Search juga boleh datang ke booth DuniaSearch (DNS) nanti kat stadium MBJB..

Wa insyaallah ada kat situ ngan beberapa orang lagi..hf, mata kucing..hahaha

deaf_angel said...

salam untuk semua dan hope you all like it huhu

ajie - welcome

zan said...

Pergh..
deaf menjawab dalam keadaan pukal.
Borong satu jawapan untuk semua komen..hahaha