Thursday, May 14, 2009

buku fotografi ross halfin - metallica

( Click each photo to enlarge )

tak semua buku boleh dibeli, terutama jenis coffee table book - mahal giler kat Kinokuniya. Huraian ialah pinjam dari Library.
- So untuk korang yang kat Singapore, you all know what to do.
- Untuk kat Malaysia, kalo korang ada sapa2 kat Spore, pakai ic dorang dah settle.
Automatic, smua orang jadi member percuma, tapi aku agak ada korang yang baca ni yang siap upgrade membership berbayar (premium) untuk dapatkan dvd2 metal original cam Iron Maiden kan? huhu.
Siap semua pakai reservation, pasal kalo ko nak gi library2 yang ada buku2 ko nak, naik bas naik mrt je tambang dah berapa. Reservation $1.55 je collect kat library paling dekat ngan korang.
- Untuk sapa yang tak tahu kat Library rupanya ada buku2 rock/heavy metal/library esplanade ada dvd2 rock/metal ori. Now you know. Korang masuk online paling mudah.



ok, buku ni aku actually tengah carik jugak kat kedai2 buku sekenhen, flea markets semua. Kot ada apek jual tepi jalan $5 ok jugak huhu. Tapi so far takde dan chances memang slim but we never know rite..
(Kalo aku jumpa dua, aku simpan satu, lagi satu aku kasi Eddie Sang Naga. Dia ni Metallica ni feberet band dia huhu.) keywordnye - KALO AKU JUMPA sekenhen.


Metallica Fans & those who enjoy Ross Halfin photos, these make great reading. Click And Enlarge these.


Back cover description


Ross comments about Metallica


Kirk Hammett forewords about this Ross Halfin photo book.

Some of the photos from the book huhu.












I LOVE THIS NEXT PHOTO







This is another interesting story..









Last kopek




This Ross Halfin photo book is not as good as his Iron Maiden one ( of course sua terang lagi bersuluh ), but its still very nice, over a hundred pages of numerous photos, so please check it out huhu.



p.s - Sapa sini pernah nampak ONE nye single, gambo kat belakang dia yang Metallica perform kat Hammersmith Odeon tu?
Pada aku, tu ler gambo paling pengsi Metallica aku pernah nampak. Lawa giler foto tu, pun Ross Halfin ambik jugak.

Akan datang - buku coffee table Led Zep tu, giler ooo aku konpem tak boleh abis baca wooo.. nak kena renew ler.

17 comments:

Portdy said...

Bro , lawa ah

sapa la staff library ni yang decide beli buku2 rock ni agak nye eh...

nak kena salute ni metal head...

best best dan best.

deaf_angel said...

beb,

ni baru sikit, nanti aku pegi snap tiap2 page nanti danger lak haha.
Mesti ada orang scan tau buku ni.

Gambo2 close up on stage pun semua lawa2...dummer dia,

actually banyak la lawa aku pun tak tahu mana satu nak buat sample kat sini haha..


tu ah sapa keja kat library untung jugak..

eddie dewanaga said...

oh my goodness,
this is truly heaven...!!!

gua ada purchase coffee table book pasal Guns N Roses era 90an dgn satu buku pasal S.A.S Special Weapon (gua punya other interest pasal military ni)

ada juga purchase Encyclopedia of Rock versi Virgin Records tapi tak complete ah...

tapi ini Ross Halfin, dgn experience dia dgn band ni over the years sungguh priceless!!

ajie said...

untungler sesapa yg ada beli...

keje2 photo ross mmg superb...

matakucing said...

syok dpt kerja ngan band besar eh.. tp gambar kat atas bukit tu best

Saudagar Mimpi ... said...

Fuh. Best nih. Thanks for sharing bro.

JAIRO said...

errmm nice book la deaf... tapi aku tak sabar la nak baca review murtabak tu hahahahahaha kasi scan la hehehehe boleh donlot sama hehehe

JAIRO said...
This comment has been removed by the author.
speedrider said...

agak2 berapa buku ni harganya dekat bookstore? ada tak dalam RM150-200?

Takilala said...

best best.
aku suka tgk gambar Cliff Burton tu. sengih semacam je. huhuhu.

deaf_angel said...

speedrider aku rasa cam gitu ler.


nampak korang cam suka...
nanti next week aku tambah lagi ler gambo2 dari buku tu..
banyak gambo lawa2...

MindHeartBodySoul said...

Gambar No.6 ... gambar paling aku suka... buat muka per2 ntah...

Dulu taun 1996 dalam Majalah Galaxy pun derang wat muka pesen gini...

GitaLaraPencinta said...

Wah! Mana nak dapat ni? Boleh simpan. Thanks for sharing bro!

Abang Ben said...

Ross Halfin rules!

Selain dari kamera shot yang canggih, his commentary pun honest. Nak kutuk, kutuk je... selamba!

SkiD said...

Wah..Bro, buku ni buleh buat koleksi ni... Upload le lagi gambo..dapat tengok pun jadi le...

zan said...

Korang semua kena jadi macam Deaf kalau nak dapat peluang baca buku2 macam ni.

So apa lagi? Jom daftar jadi ahli perpustakaan..hahaha.

p/s: Aku dah register jadi ahli perpustakaan Shah Alam..hehe

berteromber said...

er..library kat malaysia ada ker buku2 camgini...lama siut tak gi library..