Tuesday, July 1, 2008

somewhere back in time vinyl

These are the photos of how the Iron Maiden's Somewhere Back In Time double picture disc vinyl looks like.
click all photos to enlarge




Kat foto ni.. SBIT tu kat tengah lantai, ngan cd cover dan vinyl Somewhere In Time ngan Powerslave kiri kanan dia.. ngan Iron Maiden first LP Japanese pressing with OBI dan No Prayer For The Dying nye alternative picture vinyl yang oooo so cantik pasal aku tak suka artwork yang NPFTD nye yang kat kubur tu...



Kompilasi Somewhere Back In Time ini diterbitkan lebih untuk pendengar2 baru yang nak try sample Maiden, pendengar2 lama yang tak sangat ada koleksi Maiden, dan jugak completionist.
Aku tak beli cd dia pasal budget tak mengizinkan tapi instead aku beli versi piring hitam dia yang aku rasa since long run aku akan nak satu, aku kena beli satu sekarang pasal harga dia aku rasa akan naik dan naik dari hari ke hari yang nanti impossible untuk aku nak beli lagipun memang susah nak dapatkan benda2 ni kat Singapura, Johor Bahru, Kuala Lumpur.





Ooo lupa, by the way Derek Riggs kembali untuk lukis artworks, tapi skarang dah lain sikit pasal dia semua pakai computer dah.. Apa pun, yang penting hopefully dorang semua dah tak mau gaduh2 walau Derek Riggs ada sikit macam siot cakap besar tentang contribution dia untuk Maiden.



Lawa, nak2 yang artwork Eddie Cyborg by itself tu..
Tak yah ler, aku cerita lagu2 dan versi dari mana lagu2 tu diambil untuk album ni..Kat internet info banyak dah...dan pasal ni semua lagu2 yang korang grow up with.





Mula2 aku fikir, dan ramai lagi peminat Maiden aku rasa sama,- macam siol jugak eh Iron Maiden ngan company dorang release kompilasi ni. Nak mencekik duit peminat. Tapi fikir balik, aku rasa this is a most significant compilation release pasal current tour SBIT ni tarik ramai orang yang sebelum ni tak dengar Maiden, tarik balik pendengar lama minat balik kat dorang, dan untuk loyal Maiden fans, macam sense of redemption gitu la.., macam kalo nengok success Iron Maiden skarang, tumpang gembira ler.. feel proud gitu.

Dah konpem berjuta orang dah dorang main untuk ni current tour, stadiums selling out.., ok ni quite normal, tapi kat USA, dorang dapat mainstream recognisation after all these years, sapa sangka eh... Aku tak sangka....tapi aku happy.

4 comments:

BENTARA said...

meleleh deaf tengok vinyl SBIT ko tu... kena beli cepat2 ni sementara harga masih retail. Nanti jadi rarity mampos tak mampu.

deaf_angel said...

skarang baru released US pressing so aku rasa harga masih ok, tapi aku rasa vinyl ni memang lagi mahal dari yang lain.

MindHeartBodySoul said...

banyak nya ko punya maiden collection. Cermat betul nak take care nih.

aku agak kalo listdownkan satu2...
buat pengisyhtiharan harta...

ada kat S$30,000 kot... maiden related item.
mana ko simpan sumer2 nih?
dalam cabinet storage khas?

deaf_angel said...

triple s, dalam gambo tu cuma piring hitam iron maiden je..

kalo cd, aku pun dah tak tahu macammana nak susun...all over the place haha. banyak dah hilang pun..

kaset....dulu smua dah buang kot, tapi mungkin ada satu dua dalam gerobok belum clear haha..


kalo aku ebay balik smua nak fast money, maybe $1000? ni kira low end estimate la. tapi tak mau ah, aku memang minat maiden bukan opportunist atau wagon hopper.

Aku piring hitam dah susun cantik2, tapi cd aku , aku tak tahu macammana nak start susun..