Tuesday, January 15, 2008

smurfs

so nari aku baca sokkabar, rupanya this year Smurfs dah 50 tahun anniversary.

Teringat dulu aku kecik2, suka betul smurfs, tak bleh miss mesti mendangok pagi2 depan tv nengok smurfs. lagu dia best - la la la la la laaa la la la la la.. ( something like that ekekeke )


Tak bleh lupa Gargamel ngan kucing dia Azrael. Macam2 taktik nak tangkap smurf tapi semua backfired. Apapun, kena respect dia tak pernah putus asa hehe. Dia suka cakap gini tau kalo dia ngah marah " I'll get you, I'll get all of you if it's the last thing I ever do! "


Smurfs aku suka Lazy Smurf - pemalas sey nak tido je, jokey smurf - nanti dia suka kasi smurfs lain prezen, tapi bila bukak KABABOOM!!, dalam ada bomb hehe, Aku suka nanti si Brainy tu eh dia ingat dia pandai nanti dia kena balik last2.
Then ada satu smurf tu cam geng lipat kain gitu, suka nengok2 cermin gitu cam lembut2 haha.

Best eh, those were the days.

3 comments:

cLinaku said...

50 tahun dah ek?sungguh.. ku di halaman rindu!

sweetcandy said...

alamak.. teringat aku pada zaman my childhood.aku masih simpan ah anak patung smurfs ni.. ni betul vintage ah..-SC

deaf_angel said...

hah, ada jugak peminat smurfs.

hoi SC, apa lagi, snap photo la