Thursday, July 24, 2008

konsortium double decker

hidup susah ke hidup senang ke, ni rezeki masing2,
tapi kita boleh cuba control diri kita nak rasa gembira, rasa tenang, rasa bersyukur atau nak rasa sebaliknye.

kadang2 benda2 paling simple dalam dunia bleh kasi kita happy cam budak2.
so tu hari aku nye excited giler... pasal... konsortium dari larkin - puduraya 10.30 pagi ialah bas double decker.

serious bebual, aku tak pernah naik konsortium nye double deck.
Company lain aku dah ler, Alisan, Yellow Express, Transtar.
( tapi aku masih damn, aku belum naik Durian Burung nye double deck lagik )
Selalu tengok je konsortium double decker, abis tu bila aku tahu je aku nye bas is double decker tu hari, happy siak, then cek tiket aku memang duk atas wooo hooo..
Aku first to naik bas...wooo best woooo..baru lagi. ekon sejuk.
So aku pun snap2 gambo..


ni dalam bas, mesti pax lain ingat aku ni mana nye jakun snap2 gambo interior bas huhu.



ni masa toilet break somewhere in melaka, wa snap lagik...

anyway korang, bas double deck ni kan, tak rasa wooo...kira kalo dah ngah ngantuk...cam tido kat dunloppilo wey. Nak2 kalo Alisan nye double deck, ni memang suhu dia punye ekon cam duk dalam esbok.



siak ah aku ksiao siot, ni dah sampai, aku carik angle kl tower nak snap...
ye la, sekali2 dapat naik..

Tapi kan, walau best sekali2 naik double deck, tapi yang biasa tak dilupa..
Ni dia bas gagap huhu.
Dorang nye drebar smua ex F1 kot huhuhu.. zoooommmm...


oooo raya nak dekat...stresss.....paling mengerikan kalo tiket abis...
aku last year kiasuism...tiket semua ada back up..muahahaha.

9 comments:

BENTARA said...

tak salah aku tiket bas boleh request nak duduk mana kan? Kalau earlybird la..

Lama tak naik bas ni heheh... maybe tak frequent traveller macam lu.

deaf_angel said...

boleh kot, tapi kalo aku sorang aku tak kesah mana2 yang penting aku dapat time yang aku nak..

tapi kalo aku beli untuk love ones aku, aku ada ler seat2 yang aku rasa best dari lain nye hehe..

tapi ala....selalunye ada nombor seat pun kena pindah2 tempat ikut arahan staff2 yang cek bas tu

Wiween @ Awin said...

errkk...lawo bas dabel deker konsortium ni bro! adey...engko pi buh gambo kat bus stand larkin plak..adey bikin aku windu okeh!! Last year masa kat IPTI tu aku slalu naiks bas kat sana! adey adey..awl gak ko apdet eh bro! AKu ngah apdet gak ni.hihihihi satgi aku publish.:p

amcm? awal x aku bangun?? agagaggaga

matakucing said...

hehe memang jakun deaf..aku sendri pon masa memula dolu jakun siot..berebut nak duduk atas depan sekali...lebih thrill klu korner

deaf_angel said...

helloween
nanti aku ceta pasal makan2 kat larkin ..wooo ada kedai tu ada jual popiah basah wooo

deaf_angel said...

mata-kucing
bas double deck baru jugak ni aku nengok express bas semua start convert..bleh jual lagi banyak seat kot..

tapi memang , paling depan ah best..
nanti aku snap gambo aku naik transtar kat tambak johor, face to face siak ngan lori trailer smua masa ngan jam..

Wiween @ Awin said...

bro,aku nye skola ari2 de popia basah yg sedap.agagagag :p aku baru pas apdet.berpinor mata apdet pepagi.mandi pun belom ni.sib baik aku wangi.agagagga ;p

Wiween @ Awin said...

errrk...bro.sah aku ngigau laa.x pasan arini baru jumaat! agagagagga jgn lupe pi semayang jumaat okeh! :p

broken_nigina said...

tak aci..
nak naik gak..
huhu..