Thursday, July 31, 2008

apa aku makan.. ( sambungan lagik )

semua orang perlu makan. Baik masak sendiri, makan free atau makan kena bayar.
so ni sambungan apa aku makan kalo perlu aku beli makan, di sg, jb dan kl :-) ngan some infos k.
Click all photos to enlarge them.



1. Ni mee rebus. Aku mintak diseperate kan kuah dia jadi tak kembang sebelum makan.
Ni Chong Pang hawker center nye kot? $2 kot? sedapppp...





2. ni lak nasik rawan. Tapi yang ni aku tak pilih lauk dia. Ni gerai tu makcik tu dah setting kan nasik rawan $3 cammana.
Alrite la, ada sotong, paru, bargedil, tempeh, sambal goreng, dan lagi sekali kuah rawan dia aku mintak diseperatekan kalo tak kembang pasal lambat makan.
Ni pun chong pang hawker center nye jugak.




3. ni lak mee hoon economy chinese style. Those chinese shops kat mrt gitu banyak sekarang. Tapi aku beli ni ada sijil halal nye la. ok la, isi perut. ekonomi tu memang, tapi bila plus2 taruk fish cake ler, otah ler, nuggets ke, hah ni yang kasi terus inflasi tu.





4. kalo aku tunggu bas kat larkin, aku suka gi kedai satu ni beli kueh..
ni dia punye popiah basah ngan goreng tepung bawang gitu.
Popiah basah dia sedap tapi pedas jugak, aku kena standby air, bayangkan kepedasan dalam bas express takde air huhuhuhu.
popiah 1rm satu, goreng tepung dia aku rasa around 4 ketul 1rm gitu kot.




5. ni lak nasik campur, pun chong pang kot? huhuhu. ni ada tu apa tu?
udang gerugur? aku suka. then ada tu daun apa tu? turi or whatever la, masak lemak. Very nice.







6 & 7. ni tu hari makan ngan family aku. domino pizza , ada pakai kopun nye hehehe. ye ah, selalu nak beli2 gini, kalo ada kupon lagi dapat better deal.
cheestick ke hapa ni? cinnamon stick gitu. isteri aku suka. memang sedap pun. then variety of pizza, meat nye types kot. dah lupa... abis semua huhu.
Ye la, sekali2 makan best alrite jugak kan.


aku rasa best lak nengok2 makanan ni nye gambo eh. hehehe.


p.s nanti kalo aku satu hari nanti aku dah belajar masak, nanti aku tampal gambo2 aku masak lak k. muahahaha.

6 comments:

matakucing said...

sedap2 hehehe

Wiween @ Awin said...

humang aih..aku da la pose nih.bley plak engko apdet psl mkn yek bro.huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rasa mau telan budak kecit!!

Wiween @ Awin said...

errk...kali ni aku masuk blog engko baru nampak gambo domino pizza tu bro oi! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lapoooooooo!

MindHeartBodySoul said...

Salam Mr. Deaf,
Aku paling suka gambor no.5 tuh.
Tersusun & terkawal rapi selian makanannya.

Ko ni... lain kali betul2kanlah sikit kertas pembungkus makanan tuh, biar presentable sikit bila nak shooting... macam dalam adsvertisement gitu...

Apa itu udang GERUGUR?
Aku tau asam gelugur adalah?
ker ko maksudkan si udang geragau?

Aku suka tu,tu...yang popia basah tuh... shedapppp...

deaf_angel said...

triple s

ala...aku bukan nye makan2 pengsi2 nye...ni semua makan isi perut je, just share ngan korang hehe

Anonymous said...

Excellent pοst. I uѕed to be сhecking continuously thiѕ wеblog and I am imprеssed!
Extrеmely helpful info partiсulaгly the гemaining phаse :
) Ι handle ѕuсh infοrmаtion а
lot. I was ѕеeking this particular іnformation foг а long time.
Thank уou and good luck.

Аlso νіѕit my weblog ... garden centers south jersey