Friday, July 25, 2008

Manja August - Ramli Sarip & Taufik Batisah cover

Aku tak pernah beli majalah ni. Tapi ni kali isu Ogos aku tangkap satu pasal it rocks. Ni cover dia.


Ramli sarip on the cover, Ramli Sarip article written by Taufik Batisah,
dalam of course Search/Amuk/Raven nye preview ( walau aku tak pegi pun huhuhu ), ada interview ngan Amy sikit bla bla bla.
Paling best, ada that band rock otai Singapore komplen pasal "being treated like shit" padahal Search diagung-agungkan huhuhu.. Band mana satu ek? muahahahaa.





Of course ler....artis2 pop and gossip2 all that ada dalam, aku skip je..oo, s shamsudin pun ada, aku flip2 nengok2 gambo je which of course the legends nye pages semua lawo2 dorang nye tempat photo shooting.



So ni aku paste some photos aku snap from the Ramli Sarip articles as interviewed and written by Taufik Batisah. Interesting jugak Taufik nye cara tulis article. Dia pakai term "aku", dia patut pakai "gua" terus huhuu.
Ada jugak ler ceta pasal Sweet Charity, his family etc etc..



Aku rasa issue magazine kali ni is worth having for its content and its cover. Jarang2 mainstream pop magazine ada contents rock cam gini. Soo.....for $3.20, rock fans should buy it.

7 comments:

HF said...

deaf..tangkap aku satu ini mag...
naik KL kot jumpa aku bayau kan...

deaf_angel said...

roger
aku tahu ko ni memang suka kumpul artikel original condition.

Wiween @ Awin said...

eerrkkk bro! $3.20 jek mag tu.napa x belikan aku skali? isk isk ade engko onlien pepetang ni yek.di akala ku ngah ngapdet jek musti engko ade.agagagagga

deaf_angel said...

aku... kat.....ke...ja....huhuhuh
bz bz bz

$3.20 sing wei.
ko kali 2.36 sikit lebih kurang excen rate skarang.
7.55RM gitu

Wiween @ Awin said...

alaa bro.engko beli pakai duit sg la kasik aku.agagagagga :P

zan said...

Ni taufik batistah yang penyanyi tu ke deaf? Dia journalist majalah rupanya..

Sapa je band otai Singapore? Rockers, Sweet Charity (paling otai nih) er...aku lupa la..hehe

deaf_angel said...

yo zan
taufik yang sg idol, asia idol smua dia menang tu

dia bukan ler, dia penghibur/songwriter tapi dia b4 this sekolah dah abis poly kat spore, so aku rasa dia versatile ler dalam banyak bidang