Friday, September 5, 2008

empat s'teng

aloha and hail,
ni resit zakat fitrah untuk sg kalo korang bayar thru Muis.


click to enlarge

jadi tahun ni ada dua harga untuk zakat fitrah.
sorang kena empat s'teng ($4.50) atau enam s'teng ($6.50) kalo korang makan beras high end nye. Up to you all ler.

actually kan, skarang dah modern, boleh pakai zakat fitrah pakai telepon telepol, internet pun boleh, AXS machine pun boleh. Nets pun boleh gak..

tapi kan, aku still prefer yang tradisional nye, jumpa amil, nak2 kalo on duty pulak those pakcik2 old timer, boleh borak2 kejap muahahaha. Lepas tu amil siap ada bacakan doa. untung ah ada orang tolong bacakan doa, especially untuk orang cam aku yang memang ignorant, so aku main amin je la



aku suka logo dia, lambang keadilan sosial islam..

9 comments:

dilaOHdila said...

salam dep....
aku beli bayor zakat lagi nih
insyallah nanti aku akan laksanakan...

menu tak de ke dep:-)

matakucing said...

ermm elok byor awal..kang tak terkejar2 plak

deaf_angel said...

dod.
kelam kabut ah hari keja buka, tak sempat snap gambo nasik bungkus aku haha

matakucing
ah ah. last minit leceh

eddie dewanaga said...

Syukur Alhamdulillah,
Deaf, TAA jgn lupa ye, kalau ada rezeki lebih tu, it's not just helping, it's more about caring & sharing, JB punya zakat rm6.50 satu kepala...
Sekarang dah senang, mana2 tempat dah ada Amil pungut zakat. Shopping complex, hypermarket, etc.

:: Cikgu Wiween :: said...

bro, entry engko mmg islamik bln ramadhan nih. heheh mtk pinjam al quran digital bley? ngeh ngeh :P

deaf_angel said...

naga, korang 6 steng eh..
ha ah betul ko cakap..

deaf_angel said...

helloween

takkan nak rock je kan haha..
errr...nantikan review konsert avril lavigne aku k..







ACAH JE!! aku mana pegi!

:: Cikgu Wiween :: said...

herrk..bro.aku x minat arr avril lavigne tu! aku layan Bjork & alanis jek! agagagga ;p

:: Cikgu Wiween :: said...

errk...aku x pasan lak yg ayat tang bwh skali tu! cehhh cehhhh! tipah tertipu!! huhu jht nyeeeeeeeeee engko!!!grrrrrrrrrrrrr :P