Friday, September 26, 2008

hari raya multiple choice question

sila pilih yang sesuai -

a) ada yang akan sambut meriah ngan love ones, sanak saudara, sahabat handai. Berseri2 dan penuh warna warni. Dah macam fun-fair.
b) ada yang sambut ngan love ones/ sedara mara/ frens , tapi dengan cara simple dan ala kadar, tapi hati gembira.
c) ada yang sambut sorang jauh dari sapa2, tapi hati gembira.
c) ada yang sambut tapi ngan seribu kebimbangan dan kerisauan tentang 1001 perkara.
d) ada yang anggap hari raya ni macam cuti awam cuma ada sesi semayang raya. Dengar takbir, kesat airmata. Lepa tu raya abis dah.
e) ada yang sambut sorang2, hati sunyi sepi, termenung tunggu masuk keja balik.
f) ada yang tak mau langsung jumpa raya... tapi muka terpaksa senyum..
g) none of the above.

Doesn't matter which group you belong to,
- For the happier ones, do remember the rest.
- For the not so eager ones, been there, seen it, done it & swallowed it whole.

Anyway, life is like a wheel kan.. kau buat ku berpusing berpusing2 macam gasing2'..atai bunyikan loceng..' ingat tak show Sudirman keluarga singer tu haha? tu jam top hits lagu raya ialah Raja Ema & Jamal Abdillah ler, EON. tu jam kalo nak masuk berita rtm nanti ada iklan 'hitam itu menawan', aku memang dah melopong depan tv tu jam opps sorry melalut.

Untuk semua,

Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir Batin \m/
Kita semua start balik zero-zero ok!!

10 comments:

eddie dewanaga said...

gua penah rasa kesemua yang lu catat tu... dari yg meriah(fun fair), ala kadar(kalau cerita p.ramlee-ala kassim..), ingin lari dari semuanya, jauh di perantauan etc.

**tapi kita tak boleh lari dari roots kita. walau mcm mana ganas skali pun jiwa metal(ati kering) gua, tiap2 kali takbir raya, basah jugak mata ni beb..

matakucing said...

aisey..selamat hari raya. 0-0

Saudagar Mimpi ... said...

Sama la bro.
Selamat Hari Raya Aidilfitri. 0-0 juga...

:: Cikgu Wiween :: said...

cmt ari raye buat engko bro. kad utk ko sampai lambat sket psl aku pos pun lmbt :p

broken_nigina said...

g

deaf_angel said...

eddie yep,
sebab tu aku time zaman jahiliah, aku suka duk ngan bangla..
dressing dah la sama HAHAHAHA.
Lagipun kalo time takbir kalo aku nangis, takde orang nampak...

errr..maksud aku takde melayu nampak ler hahaa.. Bangla pun orang jugak huhuu

deaf_angel said...

mk jilo - jilo \m/

deaf_angel said...

saudagar mimpi c u at m nasir konsert. EWAH!!
cam real je aku

deaf_angel said...

helloween..apasal ko tak mengdhlkan?

deaf_angel said...

bn

\m/