Wednesday, September 10, 2008

review cd zakat maiwp

dah lama tak review cd eh? last osairis kot?
hah, so ni kali aku review satu cd yang easily pada aku ialah cd paling death dan seram untuk tahun ni..muahaha.



cd 'Zakat Menjunjung Amanah' dari Majlis Agama Islam Wilayah Perseketuan
So seems kat inlet dia cakap, belum ada organisation keluarkan cd zakat, so maiwp release this..



check out the tracklist and info.
basically
4 nasyid tracks, nice new songs, and all liriks seems zakat related -
dua lagu Raihan bawak,
member Nowseeheart satu lagu,
member Sixth Sense satu dan paling best,
ada member Saujana backing vocals dan aku akan cakap lagi sekali, album pertama Saujana is still the most awesome aku pernah dengar zaman nasyid sekarang ni.


a bit of ngaji2 ayat2 suci alquran with the terjamahan cakap melayu

syair, serious bebual, syair2 dia aku dengar, siak ah...so this is syair...cam gini beb ---> \m/ dan kalo aku buat review cd, aku tak guna \m/ sebarangan k.






bits and pieces of sketsa,
sketches perbualan dan senario suami isteri tentang bayaran zakat. Ada kapel positive. Ada lagi satu negatif.
Aku suka si suami senario negatif. Brutal siol!!! Rabak siol dia marah2 bini dia muahahaha.. bini dia sound ah..." yo hubby, pay ur zakat man ", ( muahaha, takde lah, dia cakap baik2 , aku acah je ).
terus dapat syarahan free dari si laki.. lepak siak aku dengar. Jangpeng siak husband makcik tu.
Lepas tu, dah ada berita saham jatuh, pun masih degil siak tak mau bayar..
last2 kesian ah, rumah dia terbakar...abis semua, then baru dia insaf2 gitu.

all in all , this is an awesome cd, and its per.


5 comments:

eddie dewanaga said...

sudah menjadi resam dunia,

yg kaya raya agak kedekut kering nak kluar duit utk zakat or sedekah or charity ni, walau bukan semua but still, memang ada species mcm ni... so, teori arwah p.ramlee pasal haji bakhil tu memang sahih kewujudan mereka2 ni...

:: Cikgu Wiween :: said...

errr..engko da byr kan zakat bro?? egegegeg

err..lagu Hijjaz tade yek..aisey..aku suke Hijaaz maa! :p

dilaOHdila said...

dep...aku belum bayor zakat
ni. Macam best jek CD tuh.
Dep..hang letak lah Youtube kat tepi tuh. boleh aku tengok jap:-)

deaf_angel said...

naga
ada omputeh cakap money is root of all evil.. muahahaa

helloween dah
ko beli ah cd hijjaz. beli yang ori ok.

dod gi ah bayo
ni cd ler bukan vcd

matakucing said...

nasyid minat al jawaher aje.. kembara di tanah gersang