Monday, September 15, 2008

scene bulan pose & pre-raya 2008 ( pt 3 )

Geylang Serai raya light up
- dari Yokoso sampai dekat VITB,
- dari Maybank sampai Heg'ga Ro'ud.


( click all photos to enlarge, not that nice, daytime tak perasan sangat, tapi ambik photo malam, obviously the gigil is there )

dah malam, kul 11 lebih dah...abis keja, nak balik geylang that nite, dalam beg ada kamera, so gi snap kejap lampu2 dia..bazaar2 kedai2 smua aku tak pegi...pack giler.. serious bebual, ramai melayu at the end of the day mesti carik geylang jugak huhu, but maybe not me? I am so tired of the (zaman kuno) postal code district 14 areas.

cue lagu madonna - this used to be my playground


cam biasa, tiap2 tahun, snap dari atas bridge hegga roud



left n right side tu semua bazaar raya, selera ramadhan and makan2 and whatever..tapi kalo aku, aku tetap gi hawker center jugak. tapi kul 11 malam orang masih patronise, untuk sahur kot.


Nanti senang, aku satu hari nanti nak snap gambo bas no 13 berenti kat bus stop sini...baru betul2 nye Ultimate Tribute to the legendary Kembara & M Nasir... Lepas tu taruk gambo kacang pool muahaha.




moving on..
aku malas lak nak gi entren Yokoso sana...so dari jauh je la...orang pun ramai..




jembatan pasar lama lak..

cek this out, bas no 30, aku cakap sikit





kalo sapa2 yang lain kali turun singapore, saje2 nak explore naik2 bas and have the another taste of Singapore..bila korang dah kat pasar geylang, korang naik bas 30 ni ler gi Sentosa or Vivocity shopping or hawker center wtc nak makan2 tasty cheap local malay & muslim food, bas 30 ni antara best routes pada aku. Korang duduk atas, sebelah depan sekali kiri.. Roller coaster beb, aku tak bedek...bila naik atas benjamin sheares bridge...korang tengok luar, kalo jatuh...mau lebih 10 tingkat? ..tak pun terus masuk laut, dahsyat kalo imegin. haha, siot jugak eh aku. Aku nak contribute idea kat Final Destination part 4 la haha.





kiri tu joo chiat complex..




ni lak kat jalan pasar baru sebelum geylang v.i. dari baca cara aku tulis, korang bleh tahu eh aku dah umur berapa ahhaha...- yokoso, postal kod 14, geylang vitb...hahaha..oh God I got to begin acting my age. Contoh...contoh please..be a good example to my love oness.. Agagaga. Tapi bak lagu Twisted Sister lak - I Am, I'm Me.


Luar Maybank nye entren


now's the time to say goodbye, i know its gonna make you cry ..
till the next time, slamat berpose dan jalankan aktiviti2 di bulan ramadhan...

9 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

bro..cantik gak geylang waktu mlm..adey aku tingin mau pi kota singa tu.tp ntah bile dpt pi.:(

deaf_angel said...

ala....sg ni tepi hidung je...cuma nak kena ada paspot je ler..
lain kali ko gi larkin, ko singgah ler muaahhaha.

matakucing said...

mmg top eh ini tpt

eddie dewanaga said...

seriously bro..
gua cukup suka bila bukak balik nostalgia lama2, gua carik soundtrack filem 'a league of their own' yg ada lagu madonna tu, 'used to be my playground'

masa gua form 3(1988), gua dah jejak joo chiat ni dgn auntie2 gua, gua carik 'whizzound link' ada lagi ke sekarang...? gua nak sgt jumpa yantzen, gua ingat lagi bila dia tanya gua lagu apa yg gua suka...


1. gadis lincah, dia punya guitar works... rangup!

2. pertama dan terakhir - meraung jiwa!

3. ikrar perwira - anthem rock melayu terunggul.

dilaOHdila said...

dep....
bila aku tengok lampu nion tu kan teringat kat KL
teringat kat Jalan TAR...lampu ngerlip ngerlap ghitew (hehehehe)
dep.....dah beli baju raya ke>

:: Cikgu Wiween :: said...

amboihh..singgah tanpa pasport yek bro? abis laa aku kena cekup nanti.agagaga ;p

cLinaku said...

dah lama adik aku ajak pegi melancong ke singapore.tapi aku takmo.kos tinggi aku cakap.

deaf_angel said...

matakucing...
yep...top hits...especially untuk orang2 lama both sides of the causeway.

naga..
majority kat blog ni, smua cerita lama, aku nasik tambah je hehe..

kedai yantzen tu...ermmm..AWAS tahun bila AWAS?
around tahun2 gitu ada kedai dia, tapi tak lama..


dod, aku tak sempat nak gi TAR ler.
tak ah, baju raya aku pakai recycle

helloween..ko berenang je la, selat terbrau tu dekat je...masa air surut, redah air je pun boleh..


ACAH JE!

clinaku, kos tak tinggi ler.
setakat dua tiga hari alrite ler, bawak love ones ko

eddie dewanaga said...

untuk semua kawan2,

besok malam(sabtu 20 sept) ada kisah pasal raya kat geylang serai dalam program majalah 3 (tv3) pukul 9pm.