Sunday, September 21, 2008

maid ( bukan maiden )

so smalam masuk sokkabar melayu ngan omputeh sg pasal kapel melayu ni kena jel 3 minggu pasal abuse maid indon dorang.
sokkabar melayu biasa ah, tak ceta banyak.
sokkabar omputeh...detail.
siap in kaler beb, gambo laki gambo bini, siap bilang lagi dorang keja apa lagi.


so aku teringat satu cerita lain, dah lama jugak kat satu rumah aku pegi dulu, aku nampak sendiri..
kat satu rumah melayu ni... cantik giler...mungkin korang pun dah pernah nampak rumah ni kat mass media..mass media negara2 mana aku tak payah bilang la eh..
nanti aku cakap majalah mana, tv progrem mana, nanti detail sangat..

cuma... rumah tu... maid dia tido dalam bilik air.

so fikir la.. aku hidup tak pernah ada maid lagi. besok lusa tak tahu. tapi tu ah...
just think... ko nak rumah lawa giler... tapi maid tido dalam bilik air. Employer Muslim, maid Indon chances are should be Muslim too. Berapa ramai pun orang duk satu rumah, nobody deserves to sleep in the bathroom/toilet. Apa lagi untuk kecantikkan rumah.

terkedu aku nampak tempat tido dia. Mungkin semua lain pegi rumah dia tak dapat access areas yang aku access kot?

6 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

yuhu big bro,
besa laa tu..manusia nih makin kaya makin tamak. kesimpulannya biarlah bersederhana aje kan dlm hidup. Nak 'jumpe' Allah sok bukn ble bwk pun umah besor2 gitu. sian maid tu tido dlm bilik air..kejam org tu. satu ari Allah akan bls. dun wori mee kari la

dilaOHdila said...

sian aa dep dengor criter cam ni
kekadang kan dia orang ni rasa jadikan maid ni tak dek nilai. Kita bayar gaji tapi kalau maid tu pandai buat kerje ngan baik takkannak duk kat bilik ayor? melampau tul tu. Mamat mana tu yang letak maid dia kat bilik ayer? bilang sama aku dep< biar aku sekeh dia! (hehehhehe)
tapi memang betullah. arituh masa aku antor anak buah aku kat KLIa kan ada satu warga CA YA NUN ALIF ada maid dok pegang anak. anak dah lah3, yg kecik tu maid pegang sambil berdiri. beli MCD utk depa ajer. bagilah maid tu sikit. MC EGG PUN jadilah. ni depa melantak ajer dekat 2 jam maid dok berdiri. Nak ajer aku bangun belikan MC EGG utk dia dan kalau tak dek pun Fillet pun jadilah kan. kang aku beli mengamuk lak dia..pandei2 (hehehehehe)

BENTARA said...

kesian... setengah orang hati perut takde sampai tahap macam tu... innalillah...

eddie dewanaga said...

kadang2 kita lupa hubungan sesama manusia, ada sesetengah dari kita terlalu mementingkan status. gua harap takde la antara keluarga2 gua, kawan2 gua yg berlaku kejam terhadap orang lain... amin!

Smooth Otter said...

mak ooi, teruk seh... tido dalam toilet? tsk tsk

deaf_angel said...

helloween, true
dod, some people lupa diri
mm, betul
naga, betul
beruang, serious ah brader


tapi.. apa yang memang aku bingit pasal rumah ni dah masuk TV, sebagai contoh rumah cantik...

dan aku pernah flip2 kat satu majalah berbahasa Melayu, rumah ni pun ada kat dalam sebagai contoh rumah cantik..

Itu yang buat aku betul2 sedih.