Friday, September 19, 2008

majalah Dslr Photography - exclusive dengan Iron Maiden official tour photographer

Aku minat ambik gambo terutama pasal aku anggap ini lagi satu theraphy untuk injury aku berapa tahun lepas, tu pasal aku sampai beli secondhand FZ30 lepas injury tu.
Walau pun aku tak reti snap gambo cun2, tapi aku suka tengok orang ambik gambo cantik2 dan suka baca majalah2 photography kat kedai atau library.


review and photospread of the john mcmurtrie write-up on his tasks as the official tour photographer of the somewhere back in time world tour with Iron Maiden.


Tapi....bulan ni aku beli majalah Digital SLR Photography October 2008 pasal..
ada exclusive access all areas ngan John McMurtrie, dekni Maiden nye official kameraman untuk Somewhere Back In Time World Tour, yang aku rasa, live show paling best giler dalam sejarah Maiden,




dan aku realise aku make the right choice kumpul menabung giler, ikat perut, dan bawak better half aku sekali pegi nengok kat Perth. Worth every single cent and sacrifice to make this trip.
Dan memang, ikut logik, aku takkan mampu nak pegi nengok Maiden lagi seumur hidup aku, nak save up mungkin boleh tapi take many years of discipline giler, pasal cita2 aku, kalo lain kali aku ada peluang nengok Maiden, aku nak bawak semua love ones aku pegi sekali,
bila aku tengok Maiden fans bawak sekeluarga pegi tengok Maiden kat Perth, aku ada a tinge of regret tapi at that time, aku cuma mampu save up untuk dua je haha.




try to click and enlarge this, intro cameraman tu...sorry aku kalo ada scanner baru best sikit haha,
serious bebual, ni artikel best pasal dia ditulis bukan untuk majalah rock, tapi majalah fotographi, jadi memang fresh cara informasi nye, ditulis untuk peminat2 fotographi tapi diselit jugak tentang betapa glorius nye this tour and berapa best Maiden itself.



click to enlarge
dia siap taruk, apa function kamera dia guna untuk tangkap gambo ni dan lokasi dia kat mana...
perth kat atas, We were there...
Salah satu malam paling emotional dalam hidup aku...hehehe...





10 pages of fantastic information, especially kalo sapa2 minat ambik gambo, atau suka tengok gambo dan kenapa gambo tu cantik, dan sapa2 nak mula minat..



gothernburg kot ni....lawa giler..60,000 peminat dan love ones mereka..
aku suka dia cerita pasal dia kena timing, sebelum stage explosives meletup berapa saat ler apa ler dia kena snap ler apa ler...
kira dia kena tahu ler setlist dan semua stage timings...UNTUNGNYE!!!!



alamak ada lagi satu gambo kat mexico, ambik dari atas pentas..kejap aku snap lagi satu foto..



yang ni lawa eh...aku baca kat porum Maiden, ada fans cakap kalo kenangan SBIT ni ada photo book dijual, ramai nak beli, so maybe ada kot huhu..

7 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

yuhuu big bro! aku tgk melalui gambo2 dlm magazine tu..cam besh jek konsert Iron Maiden tu yek. Cam gempak abis plak.huhuhu engko tgk yg kat Perth tu cam tu gak yek?? whoaaa beshnye..

Muse dtg m'sia dlu pun aku terlepas x dpt tgk tau..aku kat Mersing masa tu. sedey engko tau...*sob* :(

eddie dewanaga said...

maiden live...


....can i play with madness!

yeah...
:)

:: Cikgu Wiween :: said...

bro..engko x online yek arini? mentang2 balik umah mak dia.eheheheh aku ade entry khas buat engko tu :p

deaf_angel said...

helloween..yep tapi orang puteh semua tinggi2 besar2...kita diri kat belakang sikit tepi hehehe.
yes, its so super fantastic huhu.

Aku nye biggest dream in life come true. (Dalam bentuk hiburan ler haha.)

mersing.. lawa eh..

:: Cikgu Wiween :: said...

aisey...ade plak kategori dream comes true dia yek. agaga ;p kalo yg bkn hiburan ape plak bro.ngeh ngeh :p

deaf_angel said...

blum sahur ah..kenyang lak haha.
kalo bukan hiburan eh?
satu hari nanti aku nak jadi baik,
aku nak blajar jadi better practising muslim. nak blajar smayang balik, blajar ngaji balik, nak gi aji.. bukan untuk aku je, untuk love ones aku jugak haha.
those type of thingys..

you know? you know what i say?

:: Cikgu Wiween :: said...

ya ya ya i think i know what u meant. :p Hopefully all ur wishes will come true big bro. ;)